Over mij

Janine JanssensMijn naam is Janine Janssens. Ik ben psychologe en 52 jaar. Ik heb een counselingpraktijk in Utrecht.

Een belangrijke focus voor mij was het begeleiden van vrouwen in de midlife. Ik help vrouwen met het beantwoorden van de levensvragen die zich in de midlife vaak aandienen.

Sinds 2017 bied ik ook informatie en hulp aan volwassen mannen en vrouwen die te maken hebben met de gevolgen van emotionele verwaarlozing in hun jeugd.

De start van deze site

Voor Vrouw en Midlife schreef ik een artikel over Emotionele Verwaarlozing. Daar kwam zoveel respons op dat ik besloot dit een tweede focus van mijn werk te maken: het begeleiden van mensen die in hun jeugd te maken hebben gehad met emotionele verwaarlozing, die nu ze volwassen zijn last hebben van de gevolgen ervan en daar iets aan willen doen.

Mijn achtergrond

Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, met twee afstudeerrichtingen: victimologie & depressiviteit (dat richt zich op gevolgen van trauma en op depressie) en seksuologie & relaties. Sindsdien heb ik me laten inspireren door o.a. verbindende communicatie, lichaamsgerichte therapie en positieve psychologie.

Ik heb in mijn carrière met honderden mensen van alle leeftijden gesproken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van relatieproblemen tot assertiviteit en van rouw tot seksualiteit.

Coaching en Counseling

Ik heb een coachings- en counselingspraktijk in Utrecht. Ik help mensen zoeken naar antwoorden op vragen die ze hebben over hun leven. Dat zou je het coachingsgedeelte kunnen noemen. Counseling gaat wat dieper, dat lijkt meer op therapie. Daarbij verwerken we emoties die je nog hinderen, krijgen we inzicht in je achtergrond en de blokkades die je daardoor voelt in je leven.

Op dit moment is mijn agenda vol en kan ik helaas geen nieuwe clienten aannemen. Wil je dat ik contact met je opneem zodra ik weer ruimte heb? Geef dat dan even aan in het formulier. Hartelijke groet, Janine

Wil je een afspraak maken?

https://www.emotioneleverwaarlozing.nl/privacy-beleid-emotionele-verwaarlozing-nl