Over mij

Janine JanssensMijn naam is Janine Janssens. Ik ben psychologe en 55 jaar. Ik heb een counseling- en therapiepraktijk in Utrecht sinds 2014.

Sinds 2017 bied ik ook informatie en hulp aan volwassen mannen en vrouwen die te maken hebben met de gevolgen van emotionele verwaarlozing in hun jeugd.

De start van deze site

In 2017 schreef ik een artikel over Emotionele Verwaarlozing dat ik plaatste op mijn website en op LinkedIn. Daar kwam zoveel respons op dat ik besloot dit een tweede focus van mijn werk te maken: het begeleiden van mensen die in hun jeugd te maken hebben gehad met emotionele verwaarlozing, die nu ze volwassen zijn last hebben van de gevolgen ervan en daar iets aan willen doen.

Mijn achtergrond

Ik heb psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, met twee afstudeerrichtingen: victimologie & depressiviteit (dat richt zich op gevolgen van trauma en op depressie) en seksuologie & relaties. Sindsdien heb ik me laten inspireren door o.a. verbindende communicatie, lichaamsgerichte therapie, systeemtherapie, familieopstellingen en positieve psychologie.

Ik heb in mijn carrière met honderden mensen van alle leeftijden gesproken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van relatieproblemen tot assertiviteit en van rouw tot seksualiteit.

Coaching en Counseling

Ik heb een counseling – en therapiepraktijk in Utrecht. Ik help mensen zoeken naar antwoorden op vragen die ze hebben over hun leven. Dat zou je het counselingsgedeelte kunnen noemen. Therapie gaat vaak wat dieper, daarbij verwerken we emoties die je nog hinderen, krijgen we inzicht in je achtergrond en de blokkades die je daardoor voelt in je leven.

Wil je een afspraak maken?

https://www.emotioneleverwaarlozing.nl/privacy-beleid-emotionele-verwaarlozing-nl